diumenge, 30 de juny del 2013

Les meduses d´aquest any al Mediterrani, més grans i abundants

Dissabte 2 de juny de 2013, a Tamariu, malgrat la calor, ningú es banyava.
Hi havia meduses a grapats, Pelagia Noctiluca.
Vaig aprofitar per provar la càmara sota l'aigua amb diverses opcions, macro, angular, tele, flash, escenes.
La conclusió, flash millor que no, les partícules en suspensió iluminades fan taques blanques.
El tele treu lluminositat a l'objetiu i donat que sota l'aigua desseguida queda esmorteida la llum, poden sortir mogudes.
Amb la dificultat d'encuadrar cal anar revisant que surt.
És engrescador.
En el processat val la pena ajustar els nivells ja que hi ha un rang tonal molt petit. Augmentant el contrast i corregint el balanç de blancs descubrim uns tons i unes llums increibles.



La llum, sota aigua en el mar, perd els tons vermells de seguida. Els colors visibles són ones electromagnètiques, el fermell el trobem en el extrem baix de freqüència i la seva longitud d'ona és la mes llarga dels colors visibles, per la qual cosa te menys energia i s'absorbeix abans, també deu influir les sals dissoltes a mode de filtre, ho preguntaré a l'aprenent de físic de casa, i gual em renya.
A la pràctica cal ja en la màquina disparar amb una temperatura de color el més alta possible, la meva té una opció amb un peix, suposo que fa això, també hi ha la opció de amb un objecte blanc de calibrar-ho. Això és el millor.El flaix, que està tan aprop de l'objectiu il·lumina molt mes les partícules properes, per nosaltres invisibles, deixant aquells punts rodons grossos de color blanc.
Després a casa amb el programa cal treure les dominants verdes i blaves tot desplaçant cap a groc i magenta, colors existents. però  els quals ens arriben completament esmorteïts. A continuació amb els nivells portes el blanc allà on toca i el negre al seu lloc aconseguint el contrast que trobaries si ho il·luminessis amb flaix.







3 comentaris:

  1. Espectaculars! mai no havia vist amb tan bons ulls les medusses. Una bellesa perillosa!

    ResponElimina
  2. Fantàstiques!! Un treball que em deixa la boca oberta i el cor ple d'enveja :-) M'has d'explicar com editar.., si o si.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Breument ja ho explico, he afegit alguna descripció més del com, espero que en feu prou, si feu preguntes concretes ho aniré afegint.

      Elimina