diumenge, 23 de juny del 2013

Concursos - EFIM 2013 - Sant Pere de Rodes.


La sort torna a estar del meu costat !


Dimarts 18 de juny de 2013 varem anar amb la Sokayna Chafi , alumne del Narcís Xifra, a recollir ambdós premis de fotografia de l'Experiència Fotogràfica Internacional dels Monuments - EFIM 2013
Aquest cop l'entrega de premis va ser molt austera, el lloc Palau Moja, té el seu encant i recomano la seva visita. Hi havia la responsable de l'activitat Isis Ruiz, el sr. Joan Pluma representant l'administració i un membre del jurat que ens va explicar que havien vist de cadascuna de les fotos premiades. De piscolabis res.

El mar de núvols els va portar un grapat de segles enrere i varen veure monjos i cavallers.

L'Institut Narcís Xifra algun any també ha tingut la ocasió de participar i la sort de guanyar de la mà d'en Toni Cuerda, aquest any és el pare de la criatura, a segon d'eso explica un grapat de coses aplicables a la fotografia, des de els plans generals als de detall, enquadraments, regla dels terços, contrallums i un grapat de coses més que, la Sokayna, noia molt atenta i que segueix les passes indicades per els docents ha sabut posar a la pràctica en una magnífica foto on contrasten les línies de les escales amb les corbes de la barana, la pedra antiga amb la carretera moderna, crea un ambient on les edificacions fan de marc d'un paisatge que te força profunditat, aprofitant les muntanyes que quan més lluny queden més clares, i tot farcit de núvols que li donen certa màgia, una imatge simple, però encertada.

Els dies grisos son molt bons per fer fotografies, en el processat cal pujar un xic el contrast i la saturació o fer servir l'opció "Colors Vívids" ja que les màquines estan preparades per registrar el rang tonal de un dia amb molta llum i grans extrems entre colors i els dies grisos tot queda molt més proper ( tonalment parlant ) .
Tot s'ha de dir, la imatge original tenia un bocí de carretera que em vaig atrevir a treure, cosa que va fer que el jurat perdés la referència temporal actual. També s'ha treballat el contrast per zones per aconseguir que els matisos que veu el nostre ull quedin reflectits en la imatge.

Pel que fa a la sort mai millor dit, les bases deien de 2 a 5 fotografies per participant, jo només en tenia una : 
I va passar desapercebuda.

Si voleu veure les fotos d'aquell dia les trobareu a http://www.acdseeonline.com/album/Artur+Antunez+Vitales/1766209/thumbnails/

El 2009 vaig participar des del Vicens Vives amb la sort que la foto següent em va portar a Estrasburg, un viatge magnífic del qual en tinc un bon record



Les del 2011 no varen tenir la mateixa sort, si que va quedar finalista una i va estar penjada en el Museu d'Historia amb totes les altres finalistes i premiades. Va haver-hi piscolabis !

En la època de rodet, quasi cada any un alumne del Vives va tenir la sort de poder anar a Estrasburg:
2005 Jana Boadas Rabassedas ( 14 anys )
2006 Àngel Castel Roqueta ( 15 anys )
2007 Meritxell Caralps ( 15 anys )
2008 no hi va haber sort, be si, penso que profe finalista com els anteriors.
2009 primer any del digital, em va permetre posar-hi més ull.
2010 profe finalista
2012 no vaig participar i no vaig poder seguir el que va succeir.

Des del Xifra comencem fort :
2013  Sokayna Chafi ( 14 anys ) i Artur Antúnez Vitales ( molts ) 

La sort, un factor molt important en els concursos, ha d'haver algú del jurat a qui li caigui en gràcia la teva fotografia. Com sempre, quan més fotografies fas, no només hi ha més possiblitats de que la inspiració i la creativitat t'enganxi treballant, sinó que vas aprenent de cadascuna d'elles i quan prems el disparador, el teu cervell ja veu el que quedarà, d'una forma automàtica.

El Punt Avui  dia 25 de juny de 2013 ha dedicat un titular espectacular :
Doble premi de l'IES Narcís Xifra en el concurs EFIM

Si voleu podeu fer un cop d'ull a un resum de fotos de Sant Pere de Rodes :
http://www.flickr.com/photos/arturant/sets/72157634327050030/


El clickat de l'ala

1 comentari:

  1. Avui ha sortit publicat l'article al PuntAvui. Us passo l'enllaç:

    http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/5-cultura/19-cultura/657582-doble-premi-de-lies-narcis-xifra-en-el-concurs-efim.html

    ResponElimina