dilluns, 20 d’octubre del 2014

Fotos de kayak, en kayak de mar

Fer fotos, avui, gràcies a la tecnologia, és l'afició de molts i la compartim amb altres activitats, una d'elles el caiac.
Per que la fotografia ens digui alguna cosa cal aprendre el seu llenguatge i sense afegir res a totes les regles de composició destacaré que cal que ens cridi l'atenció i desperti un interès i ens expliqui una història.
Per cridar l'atenció serveixen totes les estratègies de la fotografia en general, però ja que anem en caiac n'afegirem alguna de senzilla, acostar-se al primer terme i captar el moment, ja sigui de pau, tranquil·litat, serenor o l'altre extrem l'acció. Buscarem un punt de vista original.
Normalment quan hi ha acció feines tenim a mantenir el control del nostre caiac, cosa que complica agafar la càmera, enquadrar i disparar en el moment oportú.
Com sempre la pràctica i compartir coneixements serà la manera de créixer en aquesta activitat.
Surten les preguntes de sempre :
Quina càmera triar ? quin lloc triar ? quina hora ? com enquadrar ? com exposar, velocitat, diafragma i sensibilitat ? com ajustar-les o processar-les ? com publicar-les o compartir ? Condensació dins la lent, la gota exterior i d'altres qüestions que podeu afegir.
Aquest dissabte amb l'Ariel i l'Enric hem anat a jugar a prop de les roques on trenquen les onades, buscant l'acció, i en ho hem passat la mar de bé. Un cop hem controlat un xic la situació ens hem atrevit a treure la càmera i acostar-nos al subjecte sense prendre mal.
Aquí va el primer consell que m'atreveixo a donar, volta i estudia la zona, repeteix-la un munt de cops per sentir-te còmode i segur, busca on la onada creix per donar més acció al protagonista i on no per posar-te tu tranquil·lament, tot això és un dir però cal trobar aquest contrast.
La gota, la maleïda gota, una bona tapa, ben rentat l'objectiu amb sabó per treure el greix, tractament de repel·lent d'aigua, i una camussa de pell per treure-la si cal.

Artur

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada