diumenge, 20 de novembre del 2011

Fotokayak. Veure, pensar, sentir !

Henri Cartier-Bresson va defensar sempre la idea d'atrapar l'instant decisiu. Es tracta, per tant, de posar el cap, l'ull i el cor en el mateix moment en el qual es desenvolupava el clímax d'una acció.
Tot sovint quedo embadalit davant alguna situació esperant la inspiració. Ve a ser entrar en situació.

El fet de sentir, crea empatia i fa que les teves reaccions siguin molt més ràpides ja que treballem a nivell subconscient d’una manera automàtica,apresa amb anterioritat, fins i tot avançar-nos al que passarà.

En la fotografia premiada en el concurs Fotokayak en la categoria kayak de mar, hi ha quelcom d’això, ja duia mitja hora immers entre uns vaixells gegants, em sentia com una formiga, perduda i despistada, per ajudar a escalfar motors ja duia algunes imatges enregistrades, del més general al detall més petit. A la meva bola. Tot això sense saber ben be el que busques. No va ser fins que va arribar el grup que aquesta idea va sorgir i el dit va prémer el disparador per plasmar-la en una imatge.
Suposo que va ser tot això que va saber apreciar el jurat ja que hi havia altres imatges molt més maques, més treballades, més suggerents, més bla bla bla.
Aquesta foto va ser capturada en una excursió d'un parell de dies per la ria de Brest, el plan B, fugint de força 6 de les illes Molène & cia. Es tracta d'un cementiri de vaixells situat a:

48º 17' 13'' N
4º 16' 30'' W Si voleu veure més fotos de la sortida les trobareu a l'album on tinc totes les fotos de la trobada d'aquest estiu el Britanny Kayak
Festival 2011.

Segón premi.
L' Eduard Marquès i Mora al seu blog ens dona la seva versió dels fets.

Tercer premi.

Roger Rovira Rius.
Vull destacar que en Roger ha tingut el primer premi d'aigues braves amb aquesta darrera foto.

Curiosament tots 3 som membres del Club Pagaia

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada